24 hores junts

Cuidem-nos

24 hores junts

Parella llit

 

 

Eva Moreno. Sexòloga i Terapeuta de Parella i Fundadora de TAPERSEX®

934 663 606 / 651 81 71 91 · www.evamorenosexologa.com

Confinats a casa. Entre els efectes secundaris de l’expansió del coronavirus i l’obligat confinament de les famílies a la Xina ha estat l’increment de les demandes de separació entre les parelles. Seguint aquesta estela, és fàcil que aviat al nostre país també en parlem. Les 24 hores junts lluny de ser un desig són una obligació. Transformar aquesta “crisis pandèmica” en una oportunitat de creixement per a la relació és possible. Tot i que el meu desig és que quan estiguis llegint aquest article ja s’hagi aixecat el confinament –per si de cas- aquí van uns petits consells de convivència.

Escolta el teu desig

És possible que hagis apreciat que en aquests dies de confinament el teu desig sexual està més actiu o tot el contrari, ha desaparegut. També et pot haver passat que puja i baixa com les accions de la borsa i et descol·loca una mica aquesta irregularitat. Tot respon als estats emocionals fruit d’aïllament i la incertesa. Escolta el teu desig sexual i ajuda’l donant-li l’espai que necessita. Parlar-ho en parella ajuda a treure pes i a vincular-vos més.

Respecte i educació

Tots dos i potser més a la família esteu en la mateixa situació. Hi ha moments de riures, altres de plors i també d’irritació. Una actitud constant de respecte i educació amorosa evita perdre els papers innecessàriament.

Negociar

Parleu de com us organitzeu. Aquesta és una situació totalment excepcional i tota la logística de la llar s’ha vist trasbalsada. A mesura que passen els dies, la capacitat de negociar es fa més necessària per estalviar-nos el desgast del conflicte.

Evitar retrets

Pot ser que durant la clausura les friccions quotidianes es multipliquin, més encara si ja veniu d’una situació de parella complicada. Un bon exercici per a superar aquesta situació i no desgastar més a la parella és no treure les merdetes del passat. Prohibit! Us ajudarà a comunicar-vos des del present i mirant endavant.

Ser equip

Organització i disciplina. Les crisis són oportunitats, i per tant aquesta és una magnífica ocasió per fer equip. Sumar sinergies i energies alimenta el desig sexual.

Separar espais

Estar confinats no vol dir haver d’estar enganxats tot el dia. El bon funcionament de la parella demana mantenir una vida paral·lela independent, alimentar amistats i hobbys diferents. Això no canvia durant el confinament. Però no cal que tot ho feu junts i que tots dos feu el mateix tot el temps. Malgrat que sembli complicat, també és possible trobar-se a faltar una mica dins de casa. No et prenguis com un tema personal que l’altra persona necessiti espai. Fins i tot per parlar amb els amics, quan estiguis parlant amb els teus amics la parella no té per què estar present.

Temps d’intimitat i orgasmes terapèutics

Reserveu un espai al dia per cuidar i alimentar la vostra sexualitat des de la comunicació i també des de l’acció. Parleu de què us agradaria i proveu de fer-ho. Fantasies eròtiques, joguines sexuals són eines d’ajuda. Un orgasme allibera endorfines, dopamina i oxitocina, hormones que ajuden a augmentar la felicitat i a reduir la depressió. Raó suficient perquè cuidis dels teus orgasmes confinats.

 

 

 

Molta salut i molt bon sexe!

 

24 hores junts

Revistes PX

24 hores junts

Patrocinats

24 hores junts

Patrocinats

24 hores junts

Patrocinats