Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

Cuidem-nos

Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

aloe-vera

Un article per saber més de l’Àloe vera i descobrir 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu.

Estic convençuda que si us preguntés quantes de vosaltres heu usat l’àloe vera alguna vegada, la resposta seria afirmativa de manera majoritària. Això sí, si la següent pregunta fos “per a què?” segur que algunes respostes ens sorprendrien. I és que aquesta planta mil·lenària ha guanyat la seva fama mundial gràcies a la seva llarguíssima llista de propietats medicinals i cosmètiques.

Què saps sobre l’àloe vera?

L’àloe vera és un arbust de tija curta que es conrea en regions càlides. A més, és bastant resistent, per la qual cosa és habitual trobar-la en moltes cases (per exemple, en la meva mai falta). Per fora, les seves fulles verdes d’entre 40 i 50 centímetres tenen les vores dentades. Però el millor està per dins: i és que és en el suc viscós i transparent del seu interior on es concentren les seves múltiples propietats.

160 elements que actuen a l’hora

Els experts han determinat que aquest suc conté, almenys, 160 elements que ens ajuden a millorar tant la nostra salut com la nostra aparença, com vitamines, minerals, aminoàcids, encimbelles, àcids salicílics, etc. A més, aquests experts coincideixen que el que fa que l’àloe vera sigui tan beneficiós no és cada element en si mateix, sinó l’acció conjunta de tots ells.

6 aplicacions cosmètiques de l’àloe vera

En aquest cas, nosaltres volem parlar-te de 12 aplicacions cosmètiques que té l’àloe vera. Si coneixes més, ens encantarà que ens ho expliquis deixant-nos un comentari.

1. Hidratant facial: destaca la seva potent acció reparadora i, a més, està recomanat per a tot tipus de pells. També té un poderós efecte rejovenidor que redueix les taques i les línies d’expressió.

2. Regenerador corporal: aplica-ho en les zones més seques o irritades de la pell per a calmar-la i enfortir-la.

3. After shave: el perfecte aliat per a després de l’afaitat, ja que calma la pell després d’aquesta rutina diària.

4. Enfortir el cabell: l’àloe vera té nombrosos beneficis per al cabell. A més de regular el sèu, conté un enzim que promou el creixement del cabell i prevé la caiguda.

5. Controlar l’encrespament: una petita quantitat d’àloe vera és suficient per a aconseguir un pentinat durador de manera natural i tenir l’encrespament sota control. A més, en deixar respirar el cabell, no provoca caspa ni caiguda.

6. Anti acne: Una de les seves propietats més aclamades! Tracta les pells grasses i seca els grans més rebels, ja que permet regenerar els teixits des de l’interior cap a l’exterior i absorbir l’excés de greix. A més, el seu contingut en vitamina C i E ajuda a atenuar cicatrius i marques.

 

I 6 més que potser desconeixies

7. Blanquejador dental: l’àloe vera també és molt eficaç a l’hora d’eliminar els bacteris que causen malalties en la boca. Per a blanquejar les dents, només cal extreure el gel de la planta i passar-lo per damunt.

8. After sun: aplicat després de l’exposició al sol, permet calmar i reparar la pell, així com la fibra capil·lar. 2 en 1!

9. Per a les picades: alleuja la picor i les molèsties provocades per les picades d’insectes, a més d’ajudar a que es curin abans.

10. Combatre la cel·lulitis i les estries: l’àloe vera ajuda a eliminar les toxines que provoquen l’aparició de la cel·lulitis. També és un gran aliat contra les estries perquè, a més d’hidratar i reparar les cèl·lules que formen la pell, estimula la producció de col·lagen.

11. Curar cremades: tant si són provocades pel sol com per altres fonts de calor, l’àloe vera accelera la curació de les cremades lleus.

12. També s’utilitza per a alleujar i regenerar la pell després de tractaments de radioteràpia, làser, fotodepilació…

Per bellezaactiva.com / AMIC

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu potser també t’interessarà llegir aquests altres articles Tornaran els petons o 24 hores junts o Entendre i gestionar els conflictes familiars durant el confinament

 

Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

Revistes PX

Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

Patrocinats

Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

Patrocinats

Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu

Patrocinats