Sistema immune innat i adaptatiu

Cuidem-nos

Sistema immune innat i adaptatiu

Sistema immune innat i adaptatiu

En aquests temps de pandèmia hem sentit parlar molt de la importància de mantenir un sistema immune en condicions. El nostre SI es troba a tot el nostre cos atent a totes les possibles agressions externes que ens puguin perjudicar. Us expliquem el perquè necessitem un sistema immune innat i adaptatiu.

Perquè necessitem un sistema immune innat i adaptatiu? Per un perfecte equilibri en el seu funcionament, el SI (sistema immune) ha de poder distingir entre el que és patogen o patògens potencials per un costat i els microbis comensals en simbiosis que el nostre cos té, per altre. La primera barrera que els possibles patògens es troben quan ens ataquen és la pell i les mucoses. Per exemple; el nas, via oral, després les secrecions com les de l’estómac, suor i tota la flora autòctona protectora.

Quan un patogen traspassa aquesta primera barrera tot el sistema immune es posa en marxa  i podem dividir-ho en 2 categories la resposta innata (amb la que naixem) o inespecífica i la resposta adaptativa o immunitat adquirida (a mesura que tenim contacte amb les infeccions, ambient on vivim, el que mengem…).

Alimentació, exercici, hidratació…

El SI innat o inespecífic és el primer que s’activa però perquè tot funcioni correctament els nutrients que aportarem amb una bona alimentació seran bàsics per evitar un desequilibri en el metabolisme necessari per a les funcions fagocitàries i macròfagues de les cèl·lules Killers típiques del sistema innat. Aquests nutrients els aportarem amb una bona ingesta de Carbohidrats, greixos i proteïnes (macromolècules) i que el metabolisme s’encarregarà de convertir-los en micronutrients com vitamines (la D, B6, àcid fòlic i B12, vitamina C, Vitamina A, E), aminoàcids (arginina, glutamina i cisteïna), mineral (Zn, Fe, Cu, Mg i el seleni).

Una alimentació variada i ben equilibrada, exercici i bona hidratació, ens mantindrà sans i els complements nutricionals ajuden, a l’aportació de certs nutrients que poden ser escassos com en dietes vegetarianes, veganes, les hipocalòriques o cetogèniques  per perdre pes per exemple  o inclús perquè en els últims anys l’aportació de certs nutrients per part de les verdures, fruites i altres aliments no són el que eren pel desgast de les terres, les formes de conservació i transport per  aquests motius i altres  és  aconsellable el consum de proximitat, ecològic i de temporada.

 


És  aconsellable el consum de proximitat, ecològic i de temporada


 

Cuida la teva alimentació i cuidaràs del teu sistema immunològic. I no només física, sinó mental i emocional. Cal una mirada holística de la nostra salut i  tot i que ens amenaça una malaltia de la qual cada cop sabem una mica més, pensem que les altres no han desaparegut. Si ara som aquí és per la capacitat del nostre cos a lluitar per la nostra vida.

Bon estiu i mantingueu la distància física i una bona higiene dietètica per gaudir tots plegats del que ens aporta mantenir la salut.

 

Article de:

SYMBIOUM. Putxi Cortada. Nutrició ortomolecular. Teràpia per freqüències.

Altres articles

Si t’ha agradat llegir Sistema immune innat i adaptatiu també et pot interessar llegir Àloe vera: 12 maneres d’utilitzar aquest ingredient natural tan versàtil com efectiu.

Sistema immune innat i adaptatiu

Revistes PX

Sistema immune innat i adaptatiu

Patrocinats

Sistema immune innat i adaptatiu

Patrocinats

Sistema immune innat i adaptatiu

Patrocinats