Tornaran els petons

Cuidem-nos

Tornaran els petons

Tornaran els petons

El petó és la forma més primitiva d’expressar sentiments i emocions. D’amistat. De salutació. És el primer acte eròtic, d’intimitat i de vinculació amb una persona. Qui no recorda l’experiència del primer petó?

 

 

Com estem trobant a faltar els petons durant aquest confinament! Però tranquils, tornaran els petons. Un gest tan petit i profund que tantes vegades hem fet sense apreciar el seu valor. Són tan importants que fins i tot compten amb una ciència per ells sols: La filematología.

La filematologia

Estudia els orígens i com ha canviat el seu significat en el decurs de la història de la humanitat. S’ocupa dels tipus de petons, dels elements que hi intervenen i de les reaccions físiques i mentals que provoquen. La filematología diu que els petons ens ajuden a estar més sans, baixar de pes -per cada petó es consumeixen aproximadament 26 calories  bellugant més de 34 músculs-, enforteix el sistema immune, fa que el pols s’acceleri i allarga la vida de qui en practica molt. A més, quan fem petons, alliberem oxitocina a la sang. L’oxitocina és una hormona que té a veure amb l’enamorament, els orgasmes, el part, alletant i està relacionada amb l’afecte, la tendresa… La saliva masculina conté testosterona i amb el petó amb llengua incentiva el desig sexual de la parella.

Quanta raó tenia George Sand quan va escriure “el petó és una forma de diàleg”. Els petons són el primer pas per arribar a una experiència de proximitat més profunda. Petons petits, suaus, sucosos, profunds, entretinguts, atrevits o d’exploració. Una bona trobada sexual de petons llargs que desperten totes les terminacions nervioses ajuden a saber si hi ha la química bàsica amb aquella persona. Un bon petó és com fer l’amor amb la boca.

Em pregunto com seran aquests petons després del confinament entre persones que es relacionen per primera vegada. Besar amb por, sexe sense petons… No m’ho vull imaginar. Tornaran els petons.

Article d’Eva Moreno. Sexòloga i Terapeuta de Parella i Fundadora de TAPERSEX®.

934 663 606 / 651 81 71 91 · www.evamorenosexologa.com

Altres articles

Si t’ha agradat l’article Tornaran els petons, potser també t’interessaran aquests altres articles 24 hores junts.

Tornaran els petons

Revistes PX

Tornaran els petons

Patrocinats

Tornaran els petons

Patrocinats

Tornaran els petons

Patrocinats