El Tradicionàrius ara es fa digital

Fem Cultura

El Tradicionàrius ara es fa digital

estradivirus

La irrupció del virus va interrompre el festival folk Tradicionàrius (CAT), quan encara li faltaven tres setmanes i una desena de concerts. Però això no va fer aturar l’activitat sinó traslladar-la des de l’espai físic al món digital, sota el nom d’Estradivirus. El Tradicionàrius ara es fa digital i per això la nova proposta del CAT ofereix concerts a les xarxes, recursos, recomanacions d’artistes, tallers i altres propostes amb l’objectiu de continuar contagiant la passió pel folk al públic.

 

Doncs sí: el Tradicionàrius ara es fa digital. La iniciativa va sorgir quan, arran de l’estat d’alarma, el CAT va haver de tancar i “ens vam trobar amb la necessitat” d’haver d’ajornar una desena de concerts. “La web es va quedar sense contingut i veure-hi tots els concerts amb el rètol ‘cancel·lat’ era depriment”, explica Sara Peralta, que gestiona la comunicació.

 

Llavors va sorgir una proposta del traDDigital. La proposta passava per traslladar a les plataformes digitals els grups que havien actuat o havien de tocar en directe al CAT. L’objectiu continuava sent el poder gaudir de la seva música des del confinament.

 

A aquesta primera idea s’hi van afegir més artistes, més músiques i tota mena de propostes. El Tradialsofà és una agenda d’actuacions en directe de música d’arrel a les xarxes, per escoltar des del sofà de casa, però també des de la cuina, la dutxa o al balcó. Aquesta setmana es pot gaudir de les actuacions de Ballaveu, Corrandes Són Corrandes i la Companyia MINIMíssimA.

 

El Folk&Co

 

Folk&Co convida a escoltar el folk en companyia, recollint les recomanacions que fan diversos autors a la pregunta de cinc discos essencials per a ells. La secció permet descobrir la música que escoltava Joana Gomila quan va viure al Brasil. O l’afició per les marxes mores del musicòleg i presentador Pau Benavent, així com les bandes sonores, sovint eclèctiques i sorprenents, de músics i personatges de la cultura popular.

 

 

Una altra proposta és The Basement Tapes, o Registres del soterrani, que porta cada dia un autor, intèrpret, grup i cançó de referència de la música folk d’arreu del món. A més, també hi ha recomanacions literàries de la Tradillibreria i formacions que continuen oferint, de forma online, escoles i tallers, des de l’Escola Folk del Pirineu fins a l’ESMUC.

 

Com resumeix Sara Peralta, l’objectiu principal des del CAT és “poder dir ‘hi sóc’. Cal que la música es continuï sentint a Internet i a les xarxes”. I també demostra la capacitat que tenim tots de compartir, de crear comunitat, de treballar telemàticament.

 

Peralta és conscient que l’impacte i el sotrac econòmic seran molt grans en les activitats culturals. Ara bé, considera que “la crisi també pot ser un repte, un moment d’oportunitats, de reflexió, d’aprenentatge, d’adaptar-nos a la comunicació online“.

 

Reconeix que la faceta més complicada de gestionar serà els concerts en directe, perquè la comunicació entre el músic i públic és una cosa difícil substituir.

 

Per Ens de comunicació / AMIC

Altres articles

Si t’ha agradat llegir aquest article El Tradicionàrius ara es fa digital també et pot interessar Gaudir del millor cinema del Cicle Gaudí via online

 

El Tradicionàrius ara es fa digital

Revistes PX

El Tradicionàrius ara es fa digital

Patrocinats

El Tradicionàrius ara es fa digital

Patrocinats

El Tradicionàrius ara es fa digital

Patrocinats