Visitar museus catalans des de casa

Fem Cultura

Visitar museus catalans des de casa

Visitar els museus catalans des de casa

Es poden visitar museus catalans des de casa i de manera fàcil?

Doncs sí, la resposta és evident. Per això en aquest article us expliquem 6 maneres de visitar museus catalans des de casa. Ho podem fer amb Apps, col·leccions online, recorreguts virtuals o iniciatives a les xarxes socials. I és que a causa de la situació actual que estem vivint, us proposem maneres alternatives de visitar els museus. O perquè no, equipaments museístics del nostre país.

Les nostres institucions culturals ofereixen moltes possibilitats digitals per gaudir del seu art, ja sigui mitjançant les col·leccions online, amb recorreguts virtuals, Apps o diverses iniciatives que han proposat aquests dies a les xarxes socials.

Us recomanem sis maneres o opcions que tenim per visitar els museus catalans des de casa.

1. Museus catalans a Google Art Project

Google Art Project és un projecte de col·laboració entre Google i algunes de les institucions més importants del món. L’objectiu és donar a conèixer als usuaris les obres d’art més representatives de forma molt detallada i oferir un millor accés a l’art a través d’internet.

Es pot consultar una selecció de les obres de les col·leccions que conserven en els seus fons i fer visites virtuals de les sales i dependències dels museus. Això es fa amb la tecnologia trekker. Podem trobar diversos museus catalans a la plataforma com el Museu Pau Casals al Vendrell, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de les Terres de l’Ebre, el Museu d’Art de Girona o la col·lecció de moda del Museu del Disseny de Barcelona.

 

https://artsandculture.google.com/partner

 

2. Visites virtuals a través d’Apps

El Museu Egipci ofereix aquests dies de confinament la possibilitat de visitar la seva magnífica col·lecció d’art faraònic sense moure’t de casa. Us podeu descarregar l’APP de forma gratuïta a l’App Store o a Google Play. Un cop descarregada, només cal introduir la contrasenya ‘YoMeQuedoEnCasa’.

També el MACBA ofereix la possibilitat de descarregar-se la seva App de forma gratuïta (App Store o Google Play) per poder gaudir de tot el material artístic i històric que acull el museu sense haver de sortir de casa. Així mateix ha posat en marxa un particular ‘Diari de confinament’, en el que recull opinions i reflexions d’artistes sobre una idea àmplia de confinament, no només físic.

 

 

3. Visitar els principals museus a través de les seves webs

Els principals museus del país ofereixen a través de les webs, la possibilitat de visitar les seves col·leccions permanents i de fer recorreguts interactius. És el cas del Museu d’Història de Catalunya amb la seva exposició permanent ‘La memòria d’un país’; l’MNAC amb un extens catàleg online i la possibilitat de fer itineraris virtuals; o l’arxiu en línia del mNACTEC amb fotografies, llibres antics i diversos documents audiovisuals.

4. Quatre genis a l’abast de la mà

També tenim la possibilitat de redescobrir, a través de les webs dels seus museus o fundacions, l’obra de quatre genis de “casa nostra” de la història de l’art: Miró, Picasso, Dalí i Tàpies. El Teatre-Museu Dalí ens ofereix la possibilitat de realitzar recorreguts virtuals per algunes sales del museu a través de fotos panoràmiques 360° i veure algunes de les seves obres a la col·lecció online.

La Fundació Joan Miró, a banda de poder consultar la seva col·lecció, ha engegat la campanya #Miróacasa . Aquesta és una iniciativa digital amb diferents propostes per a tots els públics. També es pot visitar la col·lecció de la Fundació Tàpies i gaudir de més de 150 vídeos i de les conferències realitzades a la Fundació els darrers anys al seu canal de YouTube. I per últim, a la web del Museu Picasso també es poden veure una selecció d’obres de la col·lecció permanent, fer un itinerari virtual pels patis del Museu o seguir les activitats que ens proposen a través de la iniciativa #MuseuPicassoVirtual a les seves xarxes socials.

5. App Visitmuseum

Visitmuseum és una aplicació (Apple Store o Google Play) que posa al teu abast el patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya. Es pot accedir a una informació completa sobre 244 museus, centres d’interpretació, jaciments i espais visitables. Ofereix una breu presentació de l’equipament museístic, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada sobre les peces més destacades.

 

https://visitmuseum.gencat.cat/

6. Museus en línia

Museus en línia és una plataforma del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que recull de forma digital les col·leccions dels diversos museus del país. S’hi poden trobar més de 250.000 objectes de 45 museus catalans, com per exemple el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, la col·lecció de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona o el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.

 

http://museusenlinia.gencat.cat/

Un article de www.surtdecasa.cat / AMIC

Si t’ha interessat aquest article Visitar els museus catalans des de casa també et pot interessar Visita des de casa la Galleria degli Uffizic.

Visitar museus catalans des de casa

Revistes PX

Visitar museus catalans des de casa

Patrocinats

Visitar museus catalans des de casa

Patrocinats

Visitar museus catalans des de casa

Patrocinats