Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Fem esport

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Exercicis que pots fer durant l'embaràs

Font: estasdemoda.com


Fer activitat física moderada i adaptada a l’embaràs és beneficiós per a la mare

Practicar exercici físic és un hàbit saludable molt important. Aporta molts beneficis a la nostra salut física i mental; i, per descomptat, ens ajuda a veure’ns i sentir-nos millor. No obstant això el període de gestació genera inquietuds i a vegades ens preguntem si és del tot segur. Molts especialistes ho recomanen no sols per a portar l’embaràs millor. També perquè és un gran aliat per a ajudar a que la recuperació postpart física, mental i de la teva figura vagi molt millor. T’expliquem els exercicis que pots fer durant l’embaràs.

L’ideal és fer exercici uns 30 minuts al dia. Si no pots fer-ho cada dia, intenta-ho almenys 20 minuts, 3 o 4 dies a la setmana. Entre els beneficis es troben la reducció de dolors d’esquena i la inflor, evita el restrenyiment i preveu i/o tracta la diabetis gestacional. També augmenta la teva energia, contribueix a millorar la postura i ajuda a dormir millor. Si abans de l’embaràs no feies molta activitat física, la gestació no és el millor moment per a començar. Si en canvi, ja practicaves esport abans, el teu cos estarà acostumat i podràs seguir amb moltes de les activitats disminuint la seva intensitat. Els metges ho recomanen sempre que sigui còmode i no existeixin altres condicions de salut que suggereixin el contrari. Davant qualsevol dubte de quins exercicis realitzar, millor consulta al teu metge.

Exercicis a evitar

Els exercicis que s’hauran d’evitar són aquells en els quals sigui fàcil caure o comportin un gran impacte. També els que requereixin moviments de gir de cintura, els de contacte o aquells que impliquin salts o rebots. Tampoc és recomanable realitzar exercicis en climes càlids ni contenir la respiració per un període prolongat. Els més recomanables en canvi són: caminar, fer esquats de baix impacte, nedar, córrer (quan siguis experimentada i sempre prenent precaucions), spinning, l’el·líptica, aixecament de pesos amb pes moderat, el ioga i el Tai-chi.

Com veus hi ha múltiples alternatives d’exercicis per a l’embaràs que t’ajudaran a mantenir-te activa i saludable; Pren-t’ho amb calma, parla amb el teu metge i gaudeix d’aquestes activitats en aquesta nova etapa de la teva vida.

Si t’ha agradat llegir Exercicis que pots fer durant l’embaràs, també et pot interessar La correcta nutrició esportiva.

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Revistes PX

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Patrocinats

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Patrocinats

Exercicis que pots fer durant l’embaràs

Patrocinats