Guia d’activitat física després de la COVID-19

Fem esport

Guia d’activitat física després de la COVID-19

Guia d activitat fisica despres de la COVID-19

La Diputació de Barcelona, a través de la seva àrea d’Esports, posa a l’abast de la ciutadania la Guia d’activitat física després de la COVID-19. En aquesta guia s’hi recullen una sèrie de recomanacions per a la reincorporació a la pràctica fisicoesportiva fora de la vostra llar.

 

 

El passat 1 de maig el Ministeri de Sanitat va establir amb una ordre publicada al BOE, les condicions amb les quals les persones a partir de 14 anys podrien realitzar activitat física. Es tracta de reguilar l’activitat física no professional a l’aire lliure i passejar a partir del dissabte 2 de maig. L’ordre té vigència mentre duri l’estat d’alarma.

El retorn a l’activitat esportiva ha de ser progressiu per tal que sigui saludable  i evitar lesions.

A la Guia podreu trobar les respostes a preguntes com per exemple quines implicacions ha pogut tenir el confinament en la nostra activitat física. O també com hauria de ser la nostra activitat física en funció de si som un infant, un adult o una persona de la tercera edat.

Horaris i condicions de les sortides a l’aire lliure

Us recordem que actualment s’estableixen dues franges, en horaris de matí i tarda, per tal que els majors de 14 anys puguin sortir a fer exercici de manera individual o a passejar. Aquestes franges s’estenen de 6 a 10 h i de 20 a 23 h. L’ordre del Ministeri de Sanitat recorda que no està permès l’accés a instal·lacions esportives i indica que no es pot utilitzar el vehicle motoritzat o el transport públic per accedir a vies o espais per realitzar activitat física.

La pràctica esportiva s’ha de fer de manera individual i sempre dins del mateix municipi.

Per a les persones majors de 70 anys o amb necessitats especials, s’estableixen les franges de sortida de 10 a 12 h i de 19 a 20 h. L’ordre ministerial indica que queden excloses d’aquestes sortides les persones residents en centres sociosanitaris de gent gran.

Les passejades amb menors de 14 anys, ja possibles des de diumenge passat, mantenen la mateixa normativa. Cal tenir present, però, que es limiten a l’horari de 12 a 19 hores.

L’ordre ministerial recomana evitar l’ús de llocs concorreguts i realitzar aturades innecessàries en vies o espais d’ús públic. També recorda que totes aquestes sortides no les poden fer persones que presentin símptomes de la COVID-19 o estiguin en aïllament.

 

Altres articles

Si t’ha interessat aquest article Guia d’activitat física després de la COVID-19 també et pot interessar Exercicis que cremen més que córrer o Consells per uns abdominals marcats

Guia d’activitat física després de la COVID-19

Revistes PX

Guia d’activitat física després de la COVID-19

Patrocinats

Guia d’activitat física després de la COVID-19

Patrocinats

Guia d’activitat física després de la COVID-19

Patrocinats