L’esport i l’epilèpsia en nens

Fem esport

L’esport i l’epilèpsia en nens

L’esport i l'epilèpsia en nens

Per: Familiaysalud.es – AMIC


L’epilèpsia és una malaltia cerebral freqüent en els nens. Fer activitat física pot millorar la seva qualitat de vida i els aporta molts beneficis. Per exemple, millora la salut física i mental i la integració social, disminuint els prejudicis de la malaltia. Encara que si bé l’epilèpsia permet fer tota classe d’esports, sempre és millor fer una avaluació prèvia i consultar al pediatre per a evitar riscos. T’expliquem la relació entre l’esport i l’epilèpsia en nens.

La majoria dels esports són segurs per a nens amb epilèpsia. Així doncs, poden realitzar qualsevol esport que els hi agradi, inclosos els esports de contacte com el futbol o el bàsquet. Sempre, això sí, cal informar de la malaltia als entrenadors o a l’organització.
Tant els esports aquàtics i la natació com aquells en els quals existeixi altura, com ara gimnàstica, escalada en roca o hípica, millor sempre que es faci sota supervisió. No obstant això, no es recomanen els esports com l’ala delta o paracaigudisme, el busseig o l’escalada lliure. Presenten un risc de lesions greus si es presentés un episodi epilèptic.

A tenir en compte

Abans de realitzar qualsevol exercici físic, es recomana que el nen estigui ben hidratat i que hagi menjat almenys dues hores abans de realitzar-ho. Tanmateix, és important que no presenti febre i que eviti prendre begudes amb cafeïna. Aquestes poden facilitar l’aparició de crisi.
Si el teu fill acaba de presentar una crisi i aquesta ha estat amb pèrdua del coneixement, el més aconsellable és esperar dos o tres mesos per tornar a realitzar exercici. El mateix, si ha necessitat canvis de medicació quan les crisis estan mal controlades.

En nens on les crisis no suposen pèrdua de coneixement, les crisis ocorren durant el somni o que fa més de 6 mesos sense presentar crisis de qualsevol mena, no necessiten modificar el seu estil de vida ni evitar la realització d’esport.

Si t’ha agradat llegir L’esport i l’epilèpsia en nens, també et pot interessar La correcta nutrició esportiva.

L’esport i l’epilèpsia en nens

Revistes PX

L’esport i l’epilèpsia en nens

Patrocinats

L’esport i l’epilèpsia en nens

Patrocinats

L’esport i l’epilèpsia en nens

Patrocinats