Tria bé les sabatilles d’esport

Fem esport

Tria bé les sabatilles d’esport

Tria be les sabatilles d esport

 

Vols saber com triar bé les sabatilles d’esport? En aquest article t’ajudem amb alguns consells.

Ja s’anomeni jogging, fúting, running… Córrer és una activitat saludable i recomanable per a gairebé tothom. Triar l’activitat adequada per a cada persona és important, però també triar un calçat adequat. Les sabatilles d’esport han de ser de qualitat, però no cal obsessionar-se amb detalls que no són importants, però sí, tria bé les sabatilles d’esport.

Perquè és important triar bé

Unes sabatilles de qualitat poden ajudar a prevenir certs tipus de lesions, ja que estan confeccionades amb materials de qualitat, resistents i duradors, i tenen un disseny pensat per a optimitzar el rendiment i minimitzar l’impacte. Utilitzar una sabata de baixa qualitat pot provocar frecs, excessiu impacte pel mal esmorteïment. També podria suposar un desgast prematur dels materials, la qual cosa obligarà a substituir el calçat sovint.

Consells

La varietat existent és molt àmplia, per la qual cosa es pot triar les que millor s’adaptin a l’exercici que practiquis i són per a tots els gustos. Des de les més senzilles fins a altres plenes d’ “extres”.

Els experts dedicats a tractar a aquesta mena d’esportistes, indiquen que encara que hi ha sabatilles en funció de la mena de trepitjada (es sigui, supinador, pronador o neutre), no cal deixar-se portar per la por a les lesions com a element per a comprar unes sabatilles. Sí que és necessari que compris unes bones sabatilles per a córrer, però no està demostrat que el calçat corregeixi o eviti lesions en aquest sentit. És més, ni tan sols se sap si tenir peu pronador o supinador suposa risc de lesió o és una cosa perfectament compatible amb un normal desenvolupament de l’activitat física.

No obstant això, en cas de dubte, és millor acudir a un podòleg perquè realitzi un estudi de la trepitjada (estàtic i dinàmic). Ell serà qui ens aconselli quines mesures dur a terme (plantilles correctores…).

En definitiva, sembla adequat insistir en la idea que és ideal cuidar que el calçat sigui de qualitat. Per exemple, que sigui d’una marca fiable, amb prestacions suficients per a garantir que l’amortiment i el suport siguin bons. O que no provocarà frecs o molèsties en usar-lo. Però no cal caure en confusions i optar per un calçat que s’anunciï amb unes prestacions que no necessitaràs o, senzillament, que no està demostrat que ofereixi.

Per ​REDACCIÓ

Tufisio.net / AMIC

 

Altres articles

Si t’ha interessat aquest article Tria bé les sabatilles d’esport també et pot interessar Exercicis que cremen més que córrer o Consells per uns abdominals marcats

Tria bé les sabatilles d’esport

Revistes PX

Tria bé les sabatilles d’esport

Patrocinats

Tria bé les sabatilles d’esport

Patrocinats

Tria bé les sabatilles d’esport

Patrocinats