La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

Nens a casa

La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

La importancia de motivar als nens a rentar se les dents

 

En aquest article us expliquem sobre la importància de motivar als nens a rentar-se les dents i us donem algunes pautes per ajudar-vos en aquesta tasca.

En moltes ocasions els pares es desesperen perquè no aconsegueixen que els fills agafin l’hàbit de rentar-se les dents. Els ensenyen a raspallar les dents, insisteixen diàriament, però així i tot, els hi costa. És normal, doncs tenen altres interessos molt diferents. No existeix cap recepta universal, cada nen és d’una manera i cada família té circumstàncies diferents. Però sí, existeixen unes pautes que us poden ajudar en la importància de motivar als nens a rentar-se les dents.

Fer-ho conjuntament, a la mateixa hora i des de ben petits

El primer i fonamental, sempre que podem per horaris, és rentar-nos les dents amb ells després de cada menjar. Si ens veuen fer-ho diàriament, aprenen la tècnica correcta de raspallat i ho veuen com normal i necessari.

Cal començar a ensenyar-los des de molt petits. Fins i tot quan són bebès, ja convé anar rentant-los amb una gasa humitejada les genives, i quan ja els han sortit les dents, i tenen edat per a agafar un raspall, és convenient que vagin jugant a rentar-se les dents amb vosaltres.

Ensenyar-los a rentar-se les dents no és senzill; com la resta de l’educació dels vostres fills, requereix paciència, insistència i molta tranquil·litat. És necessari fer-ho diàriament, recordeu-li-ho milers de vegades, comentar-los els beneficis de rentar-se les dents i els perjudicis de no fer-ho. Pot cansar però els seus resultats sempre seran bons.

Recordatoris, histories i “recompenses”

Perquè ho recordin podeu utilitzar tot el que se us ocorri. Es pot per exemple, penjar un cartell en la paret o en la taula per a recordar que en acabar han d’anar al lavabo a rentar-se les dents. Cal ser imaginatius.

Per a motivar-los a rentar-se les dents també podeu buscar vídeos, contes, imatges, històries, on s’expliquin els perjudicis de no rentar-se les dents (com la càries), etc.

També podeu utilitzar recompenses o un sistema de fitxes o punts. Les recompenses poden ser deixar-los veure els dibuixos, jugar una estona amb ells… o poden ser reforços verbals com els elogis. Triar unes recompenses o unes altres estarà en funció del que més li agradi al vostre fill. A poc a poc, caldrà anar retirant les recompenses, a fi que es renti les dents per hàbit i pels seus beneficis i no per les coses que obtingui.

Per Cometelasopa.com / AMIC

Altres articles

Si us ha interessat La importància de motivar als nens a rentar-se les dents també us agradarà llegir Nens educats per respectar la natura o La cadira o el racó de pensar

 

La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

Revistes PX

La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

Patrocinats

La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

Patrocinats

La importància de motivar als nens a rentar-se les dents

Patrocinats