Nens educats per respectar la natura

Nens a casa

Nens educats per respectar la natura

Nens educats per respectar la natura

A nens educats per respectar la natura us donem uns consells perquè el medi ambient, la nostra salut i el benestar hi surtin guanyant.

Els éssers humans vivim en un entorn i cal tenir en compte que el seu estat afecta directament en la nostra salut i benestar. Per això és tan important inculcar als nostres fills el respecte a la naturalesa. Us donem uns consells per tal que els nostres fills puguin ser uns nens educats per respectar la natura.

Actuar com a model

Els pares hem de donar exemple, ja que els nens sempre ens imiten. Si nosaltres actuem respectant l’entorn i els éssers vius, és probable que ells ho facin també.

 

Cuidar de l’entorn més pròxim

Des de petits, cal ensenyar-los a tirar els papers a la paperera, cuidar bancs i gronxadors, no pintar les parets…, és a dir, a ser bons ciutadans.

 

Parlar del respecte a la naturalesa

Cal aprofitar qualsevol situació per a parlar-los de la necessitat de cuidar de la natura. Així, quan en la televisió, aparegui un bosc incendiat, la contaminació de la ciutat o un petroler enfonsat, els explicarem quines conseqüències té, alhora que parlem d’accions que poden ajudar a prevenir aquests fets.

 

Respectar als éssers vius

Respectar a tots els animals i cuidar mascotes o plantes és un immillorable aprenentatge per als més petits.

 

Reciclar

Una bona pràctica és reciclar, per la qual cosa els nens poden ajudar a separar les escombraries i tirar-la als seus contenidors específics. Afavorir pràctiques no consumistes, acostumar-los al fet que es poden reparar les coses que s’espatllen i no cal comprar sempre una cosa nova, usar roba i joguines heretades o reutilitzar el paper usat.

 

Limitar els consums

Adquirir hàbits d’estalvi d’energia com apagar llums o aparells elèctrics i limitar el consum d’aigua, tancant l’aixeta mentre ens raspallem les dents o dutxar-nos en comptes de banyar-nos, a més de reduir la factura, contribuïm a cuidar del planeta i així cal transmetre-ho als nostres fills.

 

Evitar la contaminació

Prendre mesures com utilitzar més el transport públic, desplaçar-se amb bici o caminar; evitar utilitzar productes tòxics, o massa bosses o envasos i dir-li als més petits que així estem ajudant a no contaminar tant el planeta.

 

Afavorir el contacte amb la natura

Portar d’excursió als nens al camp, passejar per parcs i explorar paisatges naturals, a més de divertit, és una manera d’inculcar als nens l’amor per la natura.

 

Per Cometelasopa.com

Article de l’AMIC.

Si us ha interessat Nens educats per respectar la natura també us pot interessar la nostra col·lecció de revistes Pànxing Pirineus disponibles en aquest enllaç.

 

Nens educats per respectar la natura

Revistes PX

Nens educats per respectar la natura

Patrocinats

Nens educats per respectar la natura

Patrocinats

Nens educats per respectar la natura

Patrocinats