Ha arribat el moment d’activar el PAS

Notícies

Ha arribat el moment d’activar el PAS

Ha arribat el moment d’activar el PAS

Tres jornades participatives que se celebraran a diferents punts de la comarca, serviran per repensar el turisme com a eina dinamitzadora de l’economia del territori

Ha arribat el moment d’activar el PAS, el Pla d’Acció Sectorial en l’Àmbit del Turisme de la Cerdanya 2019 – 2023. Es tracta d’un document indispensable on es replanteja el desenvolupament de la comarca a través del turisme com una eina per dinamitzar l’economia, i on l’impacte del sector esdevingui positiu tant per la població i la cultura, com per la naturalesa i el patrimoni.

El PAS és fruit d’un procés participatiu impulsat per Turisme Cerdanya i el Consell Comarcal de la Cerdanya, iniciat l’any passat i en el que hi van participar més de 170 persones de diversos àmbits: sector públic, sector privat i societat civil. A partir d’aquest setembre de 2020 el procés es continua i es fa una crida a la participació a totes les persones del sector, així com a cerdans i cerdanes, a ser-ne part a través d’unes Jornades Participatives, ja que com diu la crida de les jornades “Tu també tens la clau del PAS!”

Unes jornades adaptades a la situació de Covid19

Participació presencial i virtual. Amb l’objectiu de promoure la participació segura, les jornades adopten dos formats: virtual i presencial, que es duran a terme de manera simultània i dels que es demana la inscripció prèvia a través del web de la iniciativa. Les sessions presencials es duran a terme a diferents espais del nostre territori. Se seguiran en tot moment les mesures de seguretat sanitàries vigents. Així doncs, tots els espais estaran adaptats.

Tres jornades per activar les línies estratègiques del PAS

El nou document contempla un total de 5 eixos estratègics que s’han dividit en tres jornades:

JORNADA 1:

Per un model de governança participatiu, el 16 de setembre de 2020 a les 17 h al Palau de Congressos d’Alp. Un model de governança participatiu és, de fet, la clau per activar el PAS. Sabem que tenim la clau a les nostres mans. Així doncs, a aquesta primera jornada, serà essencial descobrir com ens podem organitzar per fer girar la clau i provocar que l’engranatge es comenci a moure! Treballarem segons la Sociocràcia, una tecnologia social transformadora.

JORNADA 2:

Per un impacte turístic positiu, el 14 d’octubre de 2020 a les 17 h a l’Hotel Muntanya de Prullans. La Cerdanya busca construir un model de turisme sostenible i conscient, alhora que vol regular l’impacte eco-social de les activitats turístiques. Dedicarem aquesta jornada a la gestió del turisme perquè el seu impacte millori la conservació, restauració i regeneració dels espais naturals, agrícoles, culturals i patrimonials.

JORNADA 3:

Per una desestacionalització i diversificació, l’11 de novembre de 2020 a les 17 h a la sala polivalent del Fòrum de Llívia. El PAS proposa desestacionalitzar i diversificar l’oferta turística de la comarca a través de la creació de productes i serveis turístics fora de temporada. Tanmateix, promou la captació de nous mercats, entre altres. A aquesta última jornada es treballaran aquestes propostes així com les estratègies de comunicació i promoció de la proposta sostenible, de qualitat i singular que tenim a les mans.

Si t’ha agradat llegir la notícia Ha arribat el moment d’activar el PAS, també et pot interessar La Molina tanca l’agost amb una bona xifra de visitants.

Ha arribat el moment d’activar el PAS

Revistes PX

Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​
Publicitat
Ha arribat el moment d’activar el PAS

Patrocinats

Publicitat
Ha arribat el moment d’activar el PAS

Patrocinats

Publicitat
Ha arribat el moment d’activar el PAS

Patrocinats

Publicitat
Ha arribat el moment d’activar el PAS

Patrocinats

Publicitat

Newsletter Pànxing

Sigues el primer a rebre la revista Pànxing i les notícies de la teva comarca.